dimarts, 4 d’octubre del 2011

Panellets


Ingredients 


- 500 gr. D'ametlla en pols
- 350 gr. Sucre
- 150 gr. D'aigua mineral
- 200 gr. Pinyons
- 200 gr. Codonyat
- 200 gr. Ametlla en gra 
- 2 Rovells
- 2 Clares


Preparació


Mesclar dins una cassola prou  ample el sucre i l'aigua, arrencar el bull per convertir-ho en xarop. Abocar-hi l'ametlla en pols i no parar de remenar continuament  fins a fer una pasta lligada que es desprèn de les parets ( uns 2 minuts.)
Apartar del foc i deixar refredar. Incorporar a la mescla les clares d'ou sense muntar, remenant bé amb la ma. Deixar reposar la pasta unes 2 hores a la nevera. ( Es molt pràctic fer la pasta mare la vigília, deixar-la a la nevera ben embolicada amb paper film ).
Partir la pasta mare amb tantes parts com varietat voleu fer-ne.
Per als de pinyó i ametlla
Formar boles petites i regulars i arrebossar-les amb els pinyons o ametlla. La pasta mare es prou enganxosa per retenir els pinyons i ametlla ben enganxats
Per als de codonyat, jo faig tires i les aplano amb la ma a sobre de un paper film i li poso  el farcit de codony i l'embolico com si fos un caneló, el tallo a porcions de uns 4 centímetres aproximadament.  
Col·locar-los en una plàtera de forn sobre paper de fornejar vegetal i pintar-los amb els rovells d'ou, fornejar a 200º fins que siguin una mica daurats. ( 6 a 10 minuts aproximadament ).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada