dimecres, 28 de setembre de 2011

Risotto amb bolets

Ingredients ( per 4 persones )


- 4 Tasses d'arròs
- 40 gr. de bolets secs ( trompetes, rosinyols, ceps )
- 1 Ceba
- 1 Copa de vi blanc
- Brou ( pollastre i verdures )
- 200 gr. Formatge Parmesà
- Oli, sal
- 2 Alls
- 1 Bitxo ( picant )


Preparació


Posem els bolets en remull en aigua tèbia uns vint minuts aproximadament, els colem i reservem l'aigua ben colada per no tindre impureses.
En una cassola tirem l'oli, el bitxo i els alls per perfumar-lo ( ho podem deixar durant tota la cocció o retirar-lo si no ens agrada molt picant ),  tot seguit tirem la ceba trinxada molt fina, quan sigui cuita afegim els bolets, al cap d'un parell de minuts ja hi podem tirar el vi blanc i deixem reduir fins que evapori l'alcohol, es el moment de  tirar l'arròs, li donem unes voltes i afegirem el brou i una mica de l'aigua dels bolets que tindrem al punt de ebullició, sense deixar de remenar fins que sigui cuit, en aquest moment es quan li posarem el formatge Parmesà, ben remenat i ja ho podem servir. ( es bo que quedi molt cremós ) 

Actualment compro l'arròs a una botiga especialitzada de Mataró que es diu GRANEL on te una varietat d'arrossos ja preparats amb varietat de bolets liofilitzats de molt bona qualitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada