dimarts, 30 d’agost del 2011

Coca de Sant Joan amb crema

Ingredients


- 500 gr. Farina de blat

- 260 cl. D'aigua
- 25 gr. Llet amb pols
- 50 cl. Oli de gira-sol
- 20 gr. Mantega o margarina
- 50 gr. Sucre glas
- 10 gr. Sal
- 25 gr. Llevat
- 1 Cullerada ( cafè ) d'anís amb pols
- Pinyons i cireres per decorar 

Per l'acabat

Ou batut per pintar
Crema pastissera ( posar-la abans de ficar la coca al forn, conjuntament amb els pinyons i les cireres )

Preparació

Barrejar be tots els ingredients, fins aconseguir una massa ben compacta.
Deixar reposar 40 minuts, amb aquest temps augmentarà de volum
treure l'aire de la massa donant lleugers cops al taulell.
Dividir la massa amb les parts que es vulguin, per aquesta quantitat ( no mes de dues ), estendre amb un corró i deixar-ho a un centímetre de gruix.
Aleshores pintarem per sobra amb el ou batut afegint les tires de crema amb una manega pastissera i repartint els pinyons les cireres i el sucre glas per sobre. 
Deixar fermentar un altre vegada durant 1 hora, quan la massa augmenti de volum, ficar-ho al forn ( prèviament escalfat ) a 200º durant 20 minuts. ( no posar la circulació d'aire al forn ) col·locar-la per sota de la meitat del forn, perquè no es cremi amb excés per la part de sobre.
Un cop acabada la coca la podem farcir de crema obrin-la per la meitat amb un ganivet ben llarg.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada