dissabte, 3 de setembre de 2011

Pollastre amb escamarlans


Ingredients ( per a 12 persones )


- 2 pollastre de pagès ( aprox. 5 kg. )
- 2 escamarlans per persona
- 100 gr. llar de porc
- 2 cebes
- 1 farcell d'herbes aromàtiques
- 500 gr. tomàquets
- 1 got de vi blanc
- Oli d'oliva verge extra
- Sal
- Pebre
- Canyella en pols
- 1 cullerada de xocolata negre
- 1 picada ( ametlles i avellanes, 3 alls, fetge rostit amb la base inicial )

Necessitarem cracs o galeres per fer el brou que afegirem a la cassola.

Preparació

En una cassola, incorporem a parts iguals. oli i llar, fregim els escamarlans i els reservem. Rossegem el pollastre amb sal, pebre i canyella, quan ja te el color daurat característic, afegim la ceba trinxada molt fina i el farcellet d'herbes, al cap d'una estona incorporem el tomàquet trinxat i el got de vi blanc. A foc molt lent el cobrim amb un brou de peix ( que es pot fer amb galeres o crancs ). a mitja cocció, quan es redueix a la meitat, incorporem els escamarlans prèviament saltejats amb la base inicial ( oli i llar de porc ).
Afegim la picada i el xocolata ben remenada al mateix morter, rectificarem de sal i pebre als 15 minuts de lenta però constant ebullició i ja podem servir a taula. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada